Podcast Kaydı

 


Son dönemlerde poscast kelimesini çok duymaya başladık. Nedeni ise artık kendinizi sadece dinleyici olarak görmemek istemeniz diyebiliriz. Sosyal medya sayesinde artık insanlar seslerini daha iyi duyurabildiklerini inanıyor ve kendilerini daha özgür hissedebiliyorlar. Öyle ki herkes kendi yaptığından sorumlu ve bu özgür alanını başkalarıyla ya da kendi gibi olanlarla paylaşmak istiyor. İşte poscast kayıtları da bu noktada ortaya çıkıyor. Yani insanlar artık herhangi bir ürün, bilgi ya da hizmet gibi sunumlarda bu kayıtları tercih ediyorlar. Biz de bu makalemizde podcast kaydı yapmak isteyenlerin nelere dikkat etmeleri gerektiği hususunda bilgilere yer verelim istedik. Fakat başlamadan önce de bunun ne demek olduğunu belirtelim.

Podcast Nedir?

iPod yayın anlamına gelen broadcast sözcüğünün bir araya gelmesiyle oluşmaktadır. iPod’un bu kelime içerisinde geçmesinin nedeni ise yayıncılık akımının iPod’da içerik yayınlanmasıyla başlamasıdır.

Podcast kaydınızı istediğiniz zaman istediğiniz platformlarda paylaşma imkanı yakalamış oluyorsunuz. Yapmanız gereken en önemli şeylerin başında da programınızın amacını belirlemek olması gerekiyor. Mesela bilgisayar oyunlarının tanıtılması üzerine bir program hazırlamak istiyorsanız farklı seslendirme yapmak istiyorsanız farklı kayıtlar yapmanız gerekiyor. Kısacası seslendirme, müzik ve yayın hakkında doğru adımları atıyor olmanız demek yayınlarınızın kalitesinin daha fazla artırılması anlamına gelecektir. Dijital dünyada kurmuş olduğunuz kanalınızı da kapak resminizle destekleyerek güzel işler çıkarabilirsiniz. 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bariyer Sistemleri Nedir?

Instagram Gerçek Takipçi Neden Önemli?

Bağlama Duası Faydalı mı?