Zeybek Kursu

 


Tek kişinin veya birkaç oyuncunun çember şeklinde dizilmesiyle oynanan zeybek, kendi içinde çeşitli türlere ayrılır. Genellikle Batı Anadolu yöresinde oynanır. Ara sıra yere eğilinerek dizin yere dokundurulması, halk oyununun belirgin hale gelmiş hareketlerinden biridir. Ege civarında yapılan çoğu düğünde ve önemli etkinliklerde zeybek oynatılır. Zeybek öğrenmek için zeybek kursu, gidilebilecek önemli alternatiflerdendir. Zeybek kursuna yaşına bakılmaksızın hemen herkes gidebilir.

Zeybek kursunun yanında farklı türden danslara ait kurslara da gidilebilir. Bu sayede evrensel müzikle birlikte yapılabilecek danslar, tam anlamıyla öğrenilmiş olur. Bu tür dans kurslarına gitmek; beceri ve kültür düzeyini arttıran faaliyetlerdendir. O yüzden dans kursu, tamamlanması gereken bir süreci içerir ve dans kursuna gidenler bu süreçte etkin bir öğrenme yöntemiyle dansları öğrenirler. Dans becerisi beyinsel fonksiyonların da daha çok gelişmesine zemin hazırlar. Çünkü, insan beyni için dans etmek önemli aktivitelerdendir.

Düğün dansı, tüm çiftlerin başından geçebilecek potansiyele sahip danslardan biridir. Bu nedenle, üzerinde iyice düşünülerek seçilecek dans, çift tarafından başarılı bir şekilde ortaya konulmalıdır. Bütün konukların gözü bu dans sırasında çiftin üzerinde olur ve onlar da böyle bir dans aktivitesi içinde hata yapmak istemez. Bu nedenle, profesyonel yardım alabilirler ve profesyonel yardım için bir kurs seçebilirler. Seçecekleri kursta dansa yönelik ayrıntılı bilgi edinirler; böylece dansı hoşça icra ederler. 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bariyer Sistemleri Nedir?

Instagram Gerçek Takipçi Neden Önemli?

Bağlama Duası Faydalı mı?